Denna blogg har varit aktiv sedan hösten 2007 och är alltså inne på sitt sjunde helår.
Ämnena har varierat, men ett antal har återkommit frekvent. Det har varit tankar kring övervakning via rätten till personlig integritet, sex och sexhandel via rätten till kroppslig autonomi, kommentarer till aktuella rättsfall (däribland Quickfallet) och tankar om rättssäkerhet.
Inte mycket ekonomi, inte mycket filosofi. Däremot en del vardagsbetraktelser och allmänpolitiska spörsmål. Jag ser också att jag bloggat en del om både migration och jämställdhet på sistone.
Har det blivit för enahanda? Saknas något? Eller borde bloggen kanske ha ett ännu tydligare fokus på ett fåtal frågor, och sortera bort en del annat?
Jag funderar nämligen en del över bloggens framtida inriktning. Om de allmänpolitiska delarna borde tas bort. Om det blivit för mycket feminism. Om en gästbloggare kunde pigga upp (vilket är något jag förhållit mig kallsinnig till hittills).
En sak vet jag i alla fall redan nu: Motpol kommer aldrig att bli en partipolitisk megafon. Helt enkelt eftersom jag aldrig kommer bli det. Men dess innehåll måste jag klura lite på, gärna med er läsare som inspiration.
Hmm.
Tror jag följt den här bloggen kortare än ett år. Tycker att de ämnen som tagits upp hittils har varit väldigt intressanta där jag hållit med i de allra flesta sakfrågor. Varför skulle du aldrig kunna bli en partipolitisk megafon ?
Jag tror att din energi, agenda och värderingar skulle pigga upp KLP enormt där det verkar vara tvärtdött. Nu ska jag ju iofs inte säga så mycket själv då jag själv inte engagerat mig så mycket politiskt eller röstat på dem än. Men anser att det behövs ett starkt partipolitiskt engagemang för liberalism.
Tycker också att du kan ta upp lite udda frihetsfrågor som organhandel, tidelagsförbud, om löjliga diskrimineringslagar och incestförbud. Sen även brott som ger väldigt låga straff där det finns riktiga brottsoffer. Kanske ett längre kapitel/serie om narkotikalegaliseringens fördelar ?
Tja vad mer. Om alla möjliga konstiga förslag som jag misstänker ska komma mot vanliga fotbollsupportrar.
Varför har du varit kallsining mot en gästbloggare ?
// Arg liberal EU-kritiker
Du är top notch bland liberala bloggar. Fortsätt som du gjort. Filosofi hade inte skadat visserligen.
Tack för att du inte tänker bli en partipolitisk megafon. För många libertarianer strider röstande mot NAP.
http://en.wikipedia.org/wiki/Non-aggression_principle
Sedan bör man ju skriva om det man har engagemang och intresse för.
Men ämnen som brukar ligga ligga libertarianer varmt om hjärtat men lyst med sin frånvaro på denna blogg är t.ex.:
* sunda valutor och bitcoin,
* historia (ur libertarianskt perspektiv)
* decentralism, federalism och secession
* hemskolning och friskolning
Jag gillar dina vardagsbetraktelser. Ingen renlärig liberalism filosofi om du frågar mig, det gör Hitman och grabbarna borta på Mises-forumet så bra ändå.
Fortsätt dra ner brallorna på feminister, PK-indoktrineringen, genusvetarna, drogpolitiken, sexköpslagstiftningen, invandringspolitiken (eller rättare sagt välfärdspolitiken, dock är de två sammanflätade), penningpolitiken och andra intressanta perspektiv från din vardag. Det räcker för mig.
Tack för att du skriver! Kommentatorerna här är också intressanta på olika sätt. Det är en sån rolig blandning på perspektiv man får här.
Jag håller faktiskt med Hitman (kan de va han?) om att lite mer utlägg om pengasystemen vore utmärkt. Bitcoin lite mindre, då det verkar ganska skakigt och mycket scam-rykten runt Bitcoin just nu. Kanske mer historia då om t.ex. amerikanska greenbacks?
Sen skulle jag vilja ha förklarat för mig denna röra kring att vi ska ha seccession från Sverige men samtidigt vara med i EU som anonym/hitman driver. Eller har jag missuppfattat, vill hen inte vara med i EU?
@ Amnexis
Glöm inte att medan EU vilar på federalistiska principer och man politiskt talar om timglasmodellen där centralstaten tappar betydelse, medan EU-nivån och den regionala växer till sig, är Sverige en centraliserad monopolistisk enhetsstat.
http://www.scania.org/blogg/2005/jul/radslag.htm
https://mises.org/daily/5883/Freedom-and-Federalism
Secessionister ser "Europe of Regions" mest som ett verktyg.
@ Amnexis
Konstigt att behöva tillrättavisa en sverigedemokrat för xenofili.
Greenbackers saknas inte i Sverige, det är bara dem som menar att allt blir bra om man bara ger rätten att trycka nya pengar till stat och riksdag.
http://cornucopia.cornubot.se/2013/02/gastinlagg-replik-till-gastinlagg-om.html
Sådana saknas heller inte inom Sverigedemokraterna.
Fortsätt som du gör. Lite av varje med tyngdpunkt på negativa rättigheter.
/A
Fortsätt som tidigare, det mesta du skriver är intressant och jag gillar din tydligt liberala kompass. Släpp gärna in gästbloggare.
I fallande ordning:
1. Nationalstatens bevarande och frånsägandet av mångkultur och bevarandet av svensk kultur, så även i grundlagen. Immigrationspolitiken/integrationspolitiken. (Läs gärna: Tino Sanandaji, Johan Lundberg, Arnstberg & Sandelin, Jan Tullberg, Gudmundsson, Ivar Arpi, John Locke, Thomas Hobbes).
2. Fokus på Kina ur ett internationellt perspektiv.
3. Kroppslig autonomi.
4. Datalagringens fördelar & nackdelar.
5. Europeiska unionen
// Magne