Det är snökaos i USA. Och i Skåne. I Västernorrland, där jag för närvarande befinner mig för lite julfrosseri i några dagar, snöar det som bara den. I går var det 23 minusgrader. Förrådsdörren gick inte att få upp och bilen var inte överförtjust över att behöva kämpa i kylan.
Så det är lite svårt att ta snacket om stigande temperaturer i världen och gröna vintrar på något större allvar just nu. Att frågan om att kontrollera planetens klimat över huvud taget diskuteras i officiella sammanhang är ett enda stort skämt. Nog för att människan alltid tagit sig själv på för stort allvar, men detta måste vara något slags rekord.
Det är mycket glädjande att det så kallade klimatmötet i Köpenhamn inte nådde någon omfattande och juridiskt bindande överenskommelse. Det betyder att de allra värsta åtgärderna, skadliga för både frihet, demokrati och ekonomi, i värsta fall skjuts på framtiden och i bästa fall aldrig blir verklighet. Hoppet om ett visst förnuft i klimatfrågan lever således. Låt inte hysteriska och grönbruna klimatalarmister sätta dagordningen för världens folk!
Läs gärna den klockrena krönikan i Norrbottens-Kuriren på just klimattemat.
”Denna dröm om världspolitiken som ett enkelt problem med en enda möjlig lösning, där allt annat snällt får stå åt sidan, må låta vacker för de mest rätlinjigt enkelspåriga bland naturvetare och politiker. För oss mindre tvärsäkra osar resonemangen betydligt värre än koldioxiden. Kompromisslöshet, totala politiska anspråk, demokratiförakt och prat om den enda möjliga lösningen; vi har hört det förut och det låter mer brunt än grönt i mina borgerliga öron.”
+1
Alltid lika roligt att läsa en persons tankar som är så uppenbart oinvigd i hur klimathotet fungerar. Jösses. Kan inte alla kolumnister och bloggare kolla lite fakta innan de säger "oh va bra att ingen bryr sig mer än om sitt eget".
Om Anonym (17.05) ville specificera sig lite grand, gärna under sitt eget namn, kunde jag kanske replikera.
Det börjar bli lite gammalt att dissa klimatoro varje gång det faller lite snö. Jag hoppas du förstår att denna köldknäpp är inget att bygga argument på.
Poängen, Rickard, är väl snarare att medierna är väldigt pigga på att dra slutsatser om "klimatförändringarna" när det är varmare väder medan mycket snö och kyla inte passar in i den analysen och därmed ses som helt vanligt vinterväder.
Läs denna utmärkta Bergling-serie i dagens SVD:
http://www.svd.se/kulturnoje/serier/berglins_5017.svd
Ty den passar dig alldeles utmärkt och för att inte tala om att det är en träffande beskrivning på den nya tidens förakt för kunskap och vetenskap.
Och Johan, du förstår ingenting. Jag vänder mig emot alarmism, gruppmentalitet och mediers avsaknad av granskning och ständiga strävan efter politisk korrekthet. Och du kallar det förakt för kunskap? Tog du fel piller i morse?
Var i ditt inlägg angriper du alarmism? Du angriper snarare vetenskap.
Om du ens orkat bry dig att läsa igenom deras rapporter så hade du sett att deras argument är väl underbyggda istället för att reflexmässigt fjanta dig.
Eller ljuger och konspirerar ALLA som inte tycker som du?
Jag syftade inte endast på denna bloggpost allena utan på min linje i frågan generellt. Läs andra bloggposter i ämnet på denna blogg så kanske du förstår. Där har jag också förklarat att jag inte alls tror på någon konspiration. Däremot finns det vad jag kallar en gyllene triangel bestående av media, politiker och forskare där alla tjänar på att bekräfta samma tes. Mänskligt flockbeteende kanske du är bekant med. Det har inget med konspirationer att göra.
Bra där Hans,
Håller helt med, så fort det är torka någonstans så är det klimathotet. Så fort en älv översvämmar är det klimathot.
När det däremot faller extra mycket snö då nämner media inte klimatet.
Förstår vad du menar och håller med till 100%.
Skall argument av media användas åt ett håll bör de även kunna användas åt andra hållet.
Mvh
Det är inte ett försvar för vetenskap att påstå att det finns oemotsägliga svar på oerhört komplexa samband. I vetenskap bygger man teorier och hävdar att det är de bästa teorierna för tillfället.
Även om klimathotet var en absolut sanning så är inte politik det. Så vitt jag vet har ingen naturvetenskapligt bevisat vad politiker borde göra för uppgörelse för att rätta till klimatproblemen. Eftersom det inte finns ett uns naturvetenskap kring politiskt beslutsfattande så lär inte så ske heller.
Finns det någon statistik om hur många inslag om klimathotet som illustreras av kalvande isberg?
/B